SELAMAT DATANG KE DUSUN AGRO

Ckit Citer Shipment & Dusun Agro

>> Ahad, 8 Mac 2009

Salam semua kekawan, firstly t.q my partner brader brader zizan www.pbramunia.blogspot.com coz selalu tolg aku update blogger sebab aku selalu x sempat daaa.Ni ari aku nak update sendiri aku nak story about DUSUN AGRO and next shipment lorrrr. Pasal ni ari baru free dok dah settel arrange kan shipment yg nak landed dalam mggu depan. Mula2 tu mintak maaf bebanyak kat semua kestemer dusunagro dan pbramunia dari utara ke selatan dan pantai timur jugak sekitar klang vellay coz shipment yg kite jangka kan 28hb febuary tertunda ke tarikh antara 10hb-11hb march, tapi smggu dua tu biasa lah kan..kan.. heeheehe harap bersabar coz bnyk sgt protocol nya daaaaaaa.

Last week kite terpaksa akur ngan permintaan supplier sebab diorg breeder ada show kat brisben and lepas tu kite kena Q pulak kat AQIS untuk blood test for breeding protocol. And last this week kite still tak dapat info booking flight yang sesuai dari Brisben, so kite amik alternatif untuk booking flight from sydney dan petang tadi semua kambing sudah transit ke Sydney and lusa InsyAllah bertolak terus dari sydney ke Malaysia. Lain2 seperti masa dan detail flight kite akan info kemudian.

InsyAllah kite akan usahakan yg terbaik supaya kambing tersebut landed secepat yang mungkin. Jadi segalanya hampir selesai dan dikelapangan sementara menunggu kambing2 sampi, terpikir jugak untuk story pasal DUSUN AGRO ckit-ckit. Untuk pengetahuan kandang dusun agro 24’x50’ siap sepenuh nya pada ogos 2008. dan didirikan di kampong tanah tumpah darah aku LENGA PAGOH di kawasan projek pertanian DUSUN NUKLEUS seluas 2 ekar.

Kandang aku siap sekitar ogos 2008. Tu pon pagor 2 ekar abg aku sponser 12k tauuuu T.Q bang. Tapi pada july tu citer sebenar nya kandang lembu udah siap dulu 30’x90’haahahaa tetiba jer citer lembu. Boleh lah masuk kan ckit, lembu pun kite supplay jugak tapi sekadar transit untuk raya korban. Tahun lepas Allhamdullilah sekitar 60 ekor abis dijual untuk tujuan korban. Sebenarnya sekitar july tu aku dah jem dari segi financial, poning tuhan jer yg tahu. Nasib baik ler ada adik beradik kemudian aku lelong semua lembu2 kat abg aku lagi sorg below kos yg aku amik. Cash abg aku bayor lorrr bernafas ler ckit. Aku pun tak tahu mcm ner tetiba jer abg aku blh jual kesemua lembu2 tu masa raya korban, lagi hebat rupanya, masyukkkkkk ler dia dapat aku gak tempias nya heheehee. Bulan july or ogos insyAllah kite masuk kan lembu lagi.

Balik kepada asal kandang kambing sekakang kera aku pulak, sekitar ogos tu aku ada sekitar 60 ekor boer berbagai spac. Aku pun tak tahu tetiba jer ada bnyk tu, Yer lah mana tidak nya masa belajo2 dulu abis mane ada org nak jual boer aku beli, bukan ada duit pun, tapi aku beli coz aku nak kan pengalaman. Jadi macam2 pengalaman yg aku dpt, Tapi kambing2 tersebut standby untuk dijual below kos lorrrr sekarang ni ada sekitar hampir 100 ekor.. Ari2 aku tgok kambing boer selama 3 ker 4 bln masa tu tau , pening bini aku tgok perubahan mendadak aku, tapi dia tahu aku bukan gi tgok aweks, aku tgok kambing jerrrrr. kambing beranak, mati, sakit ker tenat semua aku tgok dan dari situ ler aku belajor kambing boer wachaaaaaa. Dan masih banyak lagi yg perlu dipelajari .

Aku ni baik bercakap ker menaip klu tak ditegur mmg tak berhenti, So pendek kan cerite aku bertemu jodoh ngan Zizan pbramunia. Mmg simple satu kepala ngan aku jenis tak kisah mmg satu matlamat ngan DUSUNAGRO. Semua deal, zizan berkorban ke ostolia 3 bln cari line kat sana berteman kan kevin warga ostolia bapak angkat dia baik giler. (Rasa nya dah citor dulu) Tahu2 december 24hb 2008 kitorg landed kan kambing sekitar 88 ekor semua breeding protokol fullblood and purebred. Masa tu lah aku bawak balik big buck snake skrg ni dok tengah kawin jer. Allhamdullilah ngan hasil selection sendiri semua kambing tersebut habis dijual dengan harga yg berpatutan. InsyAllah next week kite landed lagi 400 ekor lebih dengan pembelia sporting yg telah sedia ada.

MACAM BIASA LAH PENGHUJUNG CITER NI NAK PROMOSI SIKIT UNTUK SELECTION NEXT SHIPMENT KITE JANGKAKAN LANDED DALAM BULAN APRIL . KEPADA PEMBELI, PENTERNAK DAN PEMBEKAL YANG BERMINAT BOLEH LAH MEMBUAT TEMPAHAN OR PERTANYAAN. COZ KITE BUKAN SEKADAR PEMBEKAL, TAPI KITE JUGAK PENTERNAK DAN KITE JUGA PERNAH JADI PEMBELI SO CITARASA KITE DAN JUGA PEMBELI ADALAH SAMA. MANAKALA DARI SEGI HARGA PULA, TIDAK JADI MASALAH BAGI KAMI UNTUK YANG TERBAIK BUAT PEMBELI................

Wachaaaaaaaaaaaaaaaa

Read more...

Ckit Pic Dusunagro

Sedikt pic kat kandang yg aku berjaya load kan. Klu ikutkan bnyk lagi aku nak load tapi apa kan daya bukan kepakaran aku dlm dunia IT ni... lotih lorrrrrrrr











































Read more...

Footer

Penafian : Segala maklumat yang terdapat di dalam laman blog ini adalah berdasarkan kepada pengumpulan maklumat dan pandangan kami. Oleh itu , pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa juga kehilangan ataupun kesan sampingan yang berlaku terhadap mana-mana individu ataupun organisasi lain kesan ke atas penggunaan maklumat yang terdapat di dalam laman blog ini. Terima Kasih
Salam Hormat dari Dusun Agro


  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP