SELAMAT DATANG KE DUSUN AGRO

NEXT SHIPMENT ON JULY...!

>> Rabu, 10 Jun 2009

Salam..?
Bagi tidak melengahkan masa kami DUSUNAGRO dan sedang membuat selection utk next shipment dijangka landed middle of july selewatnya. Untuk pengetahuan brader zizan PB RAMUNIA telah berada di sana seminggu yg lepas bagi meninjau stock yg available, kami juga mempunyai stock dairy goat yg terhad spt seanan, toggenburg dan british alphine.

InsyAllah mggu depan brader zizan akan upload pic dairy goat disana, bagaimana pun utk mggu nie brader zizan agak buzy dan tertekan sedikit bagi menguruskan shipment dorper yg masih lagi tersangut atas sebab yg tertentu dan akan diusahakan secepat yg mungkin, insyAllah akan landed selewatnya mggu hadapan. Selagi blum landed selagi tu ler kwn pun mkn x kenyang mandi x basah lorrrrr. Kepada peminat dairy goat boleh membuat tempahan dari sekarang kerana stock yg terhad.

Manakala utk mereka yg tertumpu kepada slaughter goat kami minta tempahan awal kerana mudah bagi kami untuk membuat pemntauan menyediakan stok awal, tiada tambahan utk slaughter goet farel/boer selepas 20 jun, ini adalah bagi mengelakkan kelewatan dan juga arrangment disana.

Bagaimana pun kami berharap semua pembeli memahami dengan harga yg kami tawarkan masih lagi berada pada paras yg waras dengan keadaan currency yg semakin mendadak naik daaaaaa. Tak boleh nak adjust semuanya di luar kawalan sesiapa cuma kami masih lagi sedia berkongsi minat dan pengalaman kami di sana, oleh demikian kami akan tetap landed utk next...next...next shipment.

Kami juga dalam usaha membawa rusa2 australia utk next shipment bagi tujuan breeding sendiri, kepada yg berminat utk join shipment kami alu-alukan. Boer tetap menjadi pilihan kami begitu juga dairy goat dan dorper.





Selain daripada itu kite juga telah terjumpa produk Horny Goat Weed yg mana dapat membantu kambing2 jantan menunjukkan kejantanannya dlm bentu tablet yg kami cuba promosikan dgn harga RM5 sebiji, bagi membantu masalah kambing jantan yg lemah tahap libidonya, kira mcm viagra lerrr but utk kambing daaaaaa.

Read more...

Lagi pic....!


Stock F2 yg available RM750


Stock F1 yg available RM700


Stock F5/F6 sekor jer balance yg tinggal heheheee
RM1200 35kg over, klu minat next shipment lorrrrr



Antara stud yg telah di ambil tuan nya RM3+++

Read more...

Ckit Picture...


Stock farel n wether boer...stock clearance..!


Available nieeee balance kat airport
Farel RM440 n Boer 460 min 1 ekor woooowowooo


No dedak bro.. lu org makan ler rumput2 tu heheee


Senaman waktu petang...


Balance last shipment, sendiri simpan daaaaa

Read more...

BOER LANDED...!

Assalamualaikum...? Harap semua rakan ternak berada dalam lindunganNYA. Allhamdullilah shipment pertama dlm jun kami selamat sampai pada 2 jun jam 2100 di animal hotel sepang dalam keadaan yang memuaskan dan selesa kerana tiada shipment lain pada mlm tu so senang ckit ler nak buat arrangment.

Apa-apa pon kami DUSUNAGRO dan www.pbramunia.blogspot.com mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yg sentiasa bersama kami, saya juga mohon maaf kepada yg hadir pada mlm tu sekiranya kurang layanan mesra dari kami memandangkan partner azizan masih di Australia utk next shipment jadi shipment tersebut terpaksa terpaksa kwn tadahkan dgn kederat yg ada.

Bagaimana pun nasib baik rakan-rakan lain ada dapat membantu pada mlm tu, seperti brader Hamidi n partner dari tergannu, hahahaaa T.Q bro sudi angkat ram utk kambing2 tersebut next time kite make to good deal wokay.

Kebetulan hujan sekejap pada mlm tu jadi dpt ler sekejap kwn luangkan masa sembang kepada yg hadir spt brader azizol, brader fairus, hj baharum dan wakil perda dari kedah, brader sapril, brader azmi dan sesiapa saja yg hadir pada mlm tu. Yg kirim lori spt brader anuar dari termeloh x dpt ler den nak sembang.

Macam maner pon atas sedikit kesulitan di sana, kami secara terbuka mohon maaf kerana tidak dapat landedkan dorper sekali pada malam tersebut terutama kat Brader Hisyam sorry bebanyak so insyAllah kami akan landed kan juga dlm masa yg terdekat ini.

Selain daripada itu juga kami ada available stock sebahagian di Lenga Pagoh dan sebahagian di B.Pahat untuk F1/F2/F3 sekitar 30 ekor Kalahari buck registed 1 ekor, kalahari does registed 2, kalahari does unregisted 6 ekor, commercial buck registed 1 ekor dan commmercial buck unregisted 1 ekor. Manakala stok F6 does 35kg over, Fullblood does and stud buck serta seanan semuanya habis di pilih pada keesokkan paginya,So ramai yg kecewa, insyAllah Next shipment. Kepada rakan2 yg ingin mendapatkan stock kambing tersebut dengan harga yg mampu milik sila hubungi kami (Clearance stock lorrr...!) 013-3883635 / 013-3993635

Oleh yg demikian x mahu yg ramai kecewa kami OPEN ODER for next shipment yg dijangkan landed middle of july. Kami mempunyai stock terhad dairy goat spt seanan, toggenburg, british alphine utk shipment july. Pic brader zizan akan update kemudian dlm ujung mggu ini.Macam mane pon boer tetap menjadi pilihan utama kami.Walaupun dengan kadar currency yg agak tinggi sekarang kite tetap akan landed untuk memenuhi permintaan.

Untuk sedikit kelainan next shipment kami akan cuba bawakan rusa untuk breeding sendiri, kepada yg berminat juga boleh membuat tempahan awal untuk join shipment kami heheheeeeee...
wassalam.?

Read more...

Footer

Penafian : Segala maklumat yang terdapat di dalam laman blog ini adalah berdasarkan kepada pengumpulan maklumat dan pandangan kami. Oleh itu , pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa juga kehilangan ataupun kesan sampingan yang berlaku terhadap mana-mana individu ataupun organisasi lain kesan ke atas penggunaan maklumat yang terdapat di dalam laman blog ini. Terima Kasih
Salam Hormat dari Dusun Agro


  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP