SELAMAT DATANG KE DUSUN AGRO

AVAILABLE STOCK & NEXT SHIPMENT & UPDATE...!

>> Jumaat, 28 Ogos 2009

Salam..?
Selamat berpuasa kepada rakan2 semua semoga Ramadhan kali ini amat bermakna buat kite semua. Allhamdullilah my partner brader zizan http://www.pbramunia.blogspot.com/ telah selamat menjalani operation tulang belakang beliau atas sebab kemalangan kecil dan skrg dlm proses utk berjalan spt normal (itu sebab kwn bad mood jer pikirkan partner heheee). Ikut perancangan kami sepatutnya telah booking flight pada 4 sept lps utk kami landed sebelum raya.
Bagaimana pun terpaksa kami akur dgn dugaan yg mendatang dan tunda kan flight ke Australia pada mgggu pertama or kedua oktober. InsyAllah kami akan bawa masuk baka2 seperti biasa BOER dan DAIRY GOAT, yg akan kami bawa dari tempat yg berlainan shipment yg lepas bagi mencari kualiti yg sebaik mungkin. Kepada yg merancang utk mendapatkan baka2 kambing tersebut boleh lah berhubung terus dengan kami.
Selain daripada itu kami juga menawarkan harga kambing shipment yg lepas dan keadaan kambing stable serta ada yg bunting, yg dah beranak pun ada jugak untuk clearance kepada rakan2 semua....
suko 013-3883635 / 013-3993635
zizan 013-7233635


-STUD BIG BUCK SNAKE (son) 24 month RM5500 nett
pic kwn update later. hampir 10 bln landed di kandang, hasil perkongsian hidup beliau banyak menghasilkan anak2 boer yg sangat berkualiti. Hasilnya lihat sendiri di kandang DUSUNAGRO

- 18 F5/F6 average 35kg RM1100
- 3 ekor dorper ewes F3/F4 RM1250
- 1 ram dorper RM1900

- 1 kalahari buck RM2400
- 2 Kalahari does registed RM1950
- 5 Kalahari does unregisted RM1200
- Sepasang Toggenburg FB RM5000
- Sepasang Alphine FB RM5000
- Sekor FB boer does Reg RM1900
- F1/F2 SOLD OUT....


80 ekor farel average 30kg coz yg selebihnya yg hensem2 habis telah dipilih oleh pembeli yg awal, so yg ada ni kami lelong murah-murah RM440 pembelian minimum 1 ekor dan pembelian secara pukal kami lessss lagi huuhuhuhuu... Semua harga kambing di atas boleh dijalankan dengan tawar menawar kalau pandai heheheeee... lawak jerrrr

SELAMAT BERPUASA SEMUA..!

Read more...

BULAN RAMADHAN....

Assalamualaikum...?
Kepada semua rakan2 ternak selamat menyambut bulan ramadhan yang mulia dan selamat menjalani ibadah berpuasa seterusnya selamat berhari raya...
Hampir sebulan lebih rasanya kwn tak sempat nak update blog... busy bukan main sejak kebelakangan nie coz semakin rancak dunia perkambingan nampaknya.
Allhamdullilah bulan lepas dusunagro dapat melibatkan diri dalam expo perladangan peringkat national yg diadakan di MITC Melaka. Sepanjang di sana dapat kami perkenalkan diri kepada penternak2 dan juga rakan lain yg berada di sekitar selatan khususnya, semoga kite dapat bekerjasama suatu masa nanti.

Selain daripada itu kami juga hendak mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pembeli yg baru atau yg lama yg sentiasa menyokong pengelibatan kami dalam industri pembekalan kambing baka khususnya dan juga slaughter.
Sedikit update utk shipment lps pada 15 Ogos yg landed pada jam 1900 semua kambing2 untuk tujuan breeding seperti boer, seanan, british alphine, toggenburg dan anglo telah landed dgn selamatnya. Semua kambing2 tersebut masuk dengan breeding protokol yang sepatutnya.

Selain daripada itu, sedikit info di mana brader zizan www.pbramunia.blogspot.com juga akan berangkat ke australia dalam mggu pertama september utk selection shipment yg akan datang. Walapun keadaan tukaran matawang agak tinggi tapi dengan semangat yg kentak kami tetap hendak landed jugak.Kepada rakan2 dan juga agensi yg berminat utk menmuat sebarang tempahan atau bertanya boleh lah mendapatkan keterangan lanjut berkenaan shipment akan datang dengan mendail talian hayat kami
SUKO : 0133883635
IZAN : 0137233635

Read more...

Footer

Penafian : Segala maklumat yang terdapat di dalam laman blog ini adalah berdasarkan kepada pengumpulan maklumat dan pandangan kami. Oleh itu , pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa juga kehilangan ataupun kesan sampingan yang berlaku terhadap mana-mana individu ataupun organisasi lain kesan ke atas penggunaan maklumat yang terdapat di dalam laman blog ini. Terima Kasih
Salam Hormat dari Dusun Agro


  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP